• HUOM! sarokauppa.fi on siirtynyt osoitteeseen sarolehti.net. Tässä kaupassa ei voi enää tehdä ostoksia. Tervetuloa uudistuneeseen kauppaamme!
  • Ota yhteyttä: kauppa@sarokauppa.fi
  • HUOM! sarokauppa.fi on siirtynyt osoitteeseen sarolehti.net. Tässä kaupassa ei voi enää tehdä ostoksia. Tervetuloa uudistuneeseen kauppaamme!
  • Ota yhteyttä: kauppa@sarokauppa.fi
Särö 30 / Suomi-Utopia

Särö 30 / Suomi-Utopia

Varastossa
Toimitusaika: 5 päivä(ä)

Kuvaus

Särö numero 30 keskittyy yhteiskunnallisiin aiheisiin. Lääkäri, tutkija ja neljä kirjailijaa kertovat Särölle, millaisena he kokevat nyky-Suomen ilmapiirin, millaiseksi he haluaisivat muuttaa maamme olosuhteita – ja mikä on kirjallisuuden rooli ilmapiirin luojana.

Toimittaja/tietokirjailija Jussi K. Niemelä kertoo esseekirjallisuuden luojan Michel de Montaignen ajankohtaisuudesta: "Internetin ja erityisesti sosiaalisen median myötä maailma on suorastaan räjähtänyt erilaisiksi ehdotonta oikeaoppisuutta korostaviksi ja edellyttäviksi lahkoiksi ja kuppikunniksi. Nämä taistelevat toisiaan vastaan aivan kuten hugenotit ja katolilaiset aikoinaan Montaignen maalaislinnan läheisyydessä."

Kirjailija ja suomalaisen kirjallisuuden saksantaja Stefan Moster kommentoi suomalaista kirjallisuuskenttää saksalaisesta näkökulmasta:

"Suomessa kirjailijoita ei keskusteluissa haasteta tarpeeksi. Kulttuuritoimittajat ja kriitikot eivät luota siihen, että hankalat kysymykset – koskien vaikkapa kirjan näkökulmaa, rakennetta tai yhteiskunnallista viestiä – voivat johtaa hedelmälliseen keskusteluun. Kantaaottavuutta pidetään kirjailijoiden piirissä ehkä naiivina."

  • Ilmestynyt syyskuussa 2016.
  • 80 sivua.

Mikä on Särö?

Särö on vuonna 2006 perustettu kahdesti vuodessa ilmestyvä kirjallisuuspainotteinen kulttuurilehti, jonka tärkeänä missiona on löytää uusia runoilija- ja prosaistikykyjä. Särössä julkaistaan kulttuuri- ja muuta elämää pohtivia ja analysoivia esseitä ja artikkeleita. Kuvataide ja ylipäätänsä visuaalisuus on Särölle yhtä tärkeää kuin teksti. Vuodesta 2008 Särössä on ollut myös tiedeosasto.