• HUOM! sarokauppa.fi on siirtynyt osoitteeseen sarolehti.net. Tässä kaupassa ei voi enää tehdä ostoksia. Tervetuloa uudistuneeseen kauppaamme!
  • Ota yhteyttä: kauppa@sarokauppa.fi
  • HUOM! sarokauppa.fi on siirtynyt osoitteeseen sarolehti.net. Tässä kaupassa ei voi enää tehdä ostoksia. Tervetuloa uudistuneeseen kauppaamme!
  • Ota yhteyttä: kauppa@sarokauppa.fi
Särö 23–24 / Ihminen ja kone

Särö 23–24 / Ihminen ja kone

Varastossa
Toimitusaika: 5 päivä(ä)

Kuvaus

Särön tuplanumeron visionäärisessä käsittelyssä ovat ihmisen ja koneen suhteen ikuisuuskysymykset. Mekaanisen taikuuden historia ulottuu ihmiskunnan muinaisuuteen, mutta mihin kykenee nykyajan runoileva tekoäly? Lue myös, mikä nopeuttaa koneiden kuolemaa ja mikä moottoripyöräilyssä lumoaa. Haastateltavana runoilija Kari Aronpuro, muusikkoesittelyssä Esa Kotilainen. Klassikkosuomennoksina Otto Wittin science fictionia ja Thomas Pynchonin ennen suomentamaton kaukonäköinen essee "Onko ok olla luddiitti?". Tarjolla myös kirja-arvosteluja, runoja sekä novelleja koneiden ja ihmisten maailmasta.

Toimitustyöryhmä: Jani Vuolteenaho (vieraileva päätoimittaja), Mark Mallon ja Sanna Saastamoinen.

Mukana Särössä nro 23–24 lisäksi Risto Ahti, Kimmo Alho, Kari Aronpuro, Anni Arffman, Samuli Björninen, P. O. Eticus-Apparatus, Robert Fitterman, Silvia Hosseini, Paula Hotti, Jantso Jokelin, Seija Kerttula, Esa Kotilainen, Timo P. Kylmälä, Eveliina Laurila, Tiina Lifländer, V. S. Luoma-aho, Sanna Mansikkaniemi, Marissa Mehr, Mona Moisala, Thomas Pynchon, Simon Rodia, Venla Saalo, Viljami Salmela, Emma Salo, Jukka Toivanen, Otto Witt ja A.W. Yrjänä.

"Kone on rikki silloin, kun se ei toimi niin kuin pitää. Ihminen on ehjä vain silloin, kun hän ei toimi niin kuin pitää."
- runoilija Risto Ahti

  • Ilmestynyt toukokuussa 2014.
  • 128 sivua.

Mikä on Särö?

Särö on vuonna 2006 perustettu kahdesti vuodessa ilmestyvä kirjallisuuspainotteinen kulttuurilehti, jonka tärkeänä missiona on löytää uusia runoilija- ja prosaistikykyjä. Särössä julkaistaan kulttuuri- ja muuta elämää pohtivia ja analysoivia esseitä ja artikkeleita. Kuvataide ja ylipäätänsä visuaalisuus on Särölle yhtä tärkeää kuin teksti. Vuodesta 2008 Särössä on ollut myös tiedeosasto.